نرم افزار انتخاب رشته رایگان
نمونه کارنامه های دانشگاه آزاد(به زودی)
به تفکیک رشته و استان قبولی در سهمیه مناطق 1 تا 3
تست رغبت سنجی هالند(به زودی)
تست روانشناسی برای تشخیص مشاغل مناسب هر شخص
کارنامه نتایج مرحله اول آزمون سراسری در مرداد ماه اعلام می شود. پس از اعلام نتایج مهم ترین موضوع توجه به انتخاب رشته صحیح و منطقی است. بازار انتخاب رشته در این ایام بسیار داغ خواهد شد و افراد زیادی از عدم آگاهی داوطلبان سوءِ استفاده کرده و پولهای هنگفتی برای مشاورههای بیکیفیت دریافت میکنند. اما در این میان، مؤسسات با سابقه ای هم هستند که هر ساله مشاورههای دقیقی برای انتخاب رشته رایگان ارائه میکنند.

موسسه آموزشی فرهنگی گزینه دو هرساله سامانه مشاوره انتخاب رشته خود را به صورت رایگان در اختیار داوطلبان کنکور در سراسر کشور قرار داده است. در این مقاله سعی کرده ایم با استناد به مشاوره انتخاب رشته گزینهدو، به طور عملی و گام به گام، روش اصولی انتخاب رشته را بررسی کنیم.
پیش از مطالعه ادامه این مطلب می توانید در فیلم زیر، با سیستم گزینش سازمان سنجش آشنا شوید.
علاقه داوطلب حرف اول را میزند
مهم ترین اصل در انتخاب رشته، توجه به علاقه مندی های داوطلب است. اما چگونه می توان به این علاقه مندی پی برد؟ یکی از مؤثرترین راهها، کسب اطلاعات در مورد رشتهها، آگاهی از واحدهای درسی و آینده شغلی آنهاست. فراموش نکنید که دانشگاه و شهر محل تحصیل نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. بنابراین اولین قدم، شناخت علاقه مندیها و انتخاب رشته بر اساس آن است. در سامانه انتخاب رشته گزینه دو داوطلب میتواند رشتهها و شهرهای مورد علاقه خود را در پنج اولویت دسته بندی کند و دقیقا بر اساس علایق خود انتخاب رشته کند.
با کمک تست هالند علاقهمندیهای خود را با یک شغل مطابقت دهید
مهم ترین هدف از انتخاب رشته، آمادگی برای یک شغل یا حرفه است. کارهایی هستند که شما از انجام دادن آنها لذت میبرید. کلید وارد شدن به شغلی رضایتبخش این است که علایق اساسی خود را با آن شغل تطبیق دهید. بهعنوانمثال، اگر یک فرد برونگرا و اجتماعی تمام روز را تنها در یک دفتر کار کند، حتما از لحاظ روحی شدیدا اذیت میشود. یا اگر فردی شخصیت هنری داشته باشد، از اجرای قواعد سختگیرانه در کار متنفر خواهد بود. به همین دلیل است که آزمونهای رغبت سنج شغلی میتواند بسیار مفید باشد. آزمون رغبت سنج شغلی هالند، مادر بسیاری از آزمونهای شغلی است.
در حال حاضر کدهای هالند یکی از محبوبترین مدلهای مورد استفاده برای آزمونهای شغلی است. ازنظر هالند انتخاب شغل و حرفه بایستی بر اساس شخصیت افراد باشد. در مدل هالند شش نوع تیپ شخصیتی وجود دارد و می توان گفت اکثر افراد به چند دسته زیر تقسیم میشوند:
- واقعگرا: عملی، فیزیکی، عینی، کنشی، ماشینی و ابزارگرا
- جستجوگر: تحلیلی، روشنفکر، علمی، اکتشافی، متفکر
- هنری: خلاق، مبتکر، مستقل، نامنظم، نوآور، رسانهای، اهل نگاشتن و نوشتن
- اجتماعی: تعاونی، حمایتکننده، کمککننده، درمان / پرورش، آموزش
- متهور: رقابتی، رهبری، متقاعد کردن، مقام
- قراردادی: جزئی گرا، سازماندهی، دفتری
دوست دارید چه کاری انجام دهید؟ به تست شخصیت شناسی هالند پاسخ دهید و فقط در چند دقیقه شغل موردعلاقه خود را بشناسید. تست شخصیت شناسی هالند به شما در شناخت خودتان مخصوصاً با تمرکز بر انتخاب شغل کمک میکند.
در سامانه مشاوره انتخاب رشته گزینه دو امکان شناخت بهتر علاقمندیها و تواناییها با کمک آزمون رغبتسنجی تحصیلی و شغلی هالند نیز وجود دارد. این تست در زمان انتخاب رشته کاملا رایگان در اختیار عموم قرار می گیرد.
بازار کار کدام رشتهها بهتر است؟
انتخاب رشته، انتخاب آینده است. چون عملا مسیر شغلی شما را می سازد! پس بهتر است قبل از آن در خصوص بازار کار رشته تحصیلی موردنظر خود هم تحقیق کنید. ما برای شما گزارش جامعی از آینده شغلی رشته های تحصیلی مختلف، معرفی مشاغل مرتبط به هر رشته و میانگین درآمد آنها آماده می کنیم. این گزارش توسط جاب ویژن، یکی از معتبرترین پلتفرم های استخدامی کشور تهیه شده است و می تواند در کنار سایر عوامل به شما دید درستی از وضعیت بازار کار رشته های تحصیلی مختلف ارائه دهد. پیشنهاد می کنیم قبل از انتخاب رشته حتما این گزارش را نیز مطالعه کنید. این گزارش بیشتر به موقعیت های شغلی در دسترس برای داوطلبان رشته ریاضی و برخی رشته های مشترک انسانی پرداخته است. چون در رشته های دیگر، داده های کافی برای تحلیل بازار کار در اختیار نداشتیم
انتخاب رشته با آگاهی کامل از رشته ها، دانشگاه ها و قوانین پذیرش
در انتخاب رشته مانند هر کاری، آگاهی کامل و داشتن اطلاعات صحیح بسیار موثر است. مهم ترین اطلاعات در این زمینه آشنایی کامل با رشته های دانشگاهی، دانشگاه ها و قوانین پذیرش آنها است. مثلا اگر شما تصور می کنید به رشته پزشکی علاقمند هستید، لازم است حتما از ابعاد گوناگون این رشته مانند ماهیت آن، دروس اصلی، توانایی های مورد نیاز و آینده شغلی آن مطلع باشید. حتی مشاوران توصیه میکنند رشته های مشابه آن مثلا دندانپزشکی، دامپزشکی، فیزیوتراپی و ... را هم به صورت اجمالی بررسی کنید.
همین موضوع در مورد دانشگاه ها هم اهمیت بسیاری دارد، به ویژه اگر قصد دارید در شهر محل سکونت خود ادامه تحصیلی ندهید. ما برای ساده تر شدن کار شما، به جز معرفی رشته ها و دانشگاه ها در سایت، دفترچه های انتخاب رشته را نیز با دو دسته بندی کاربردی شامل دفترچه انتخاب رشته تفکیک شده (برای مشاهده تمام دانشگاه های ارائه دهنده یک رشته تحصیلی) و لیست دانشگاه های کشور به تفکیک استان (برای مشاهده دانشگاه های هر استان) در اختیار شما قرار می دهیم.
این اطلاعات در حال حاضر مربوط به کنکور سال 1400 میباشد و ممکن است با دفترچه به روز سال ١۴٠1 متفاوت باشد
آشنایی با انواع دوره های تحصیلی دانشگاهی مانند دوره روزانه، شبانه (نوبت دوم)، پردیس خودگردان، غیر انتفاعی و ... در انتخاب رشته صحیح بسیار مهم است. در فیلم زیر این دوره ها و شرایط تحصیلی آنها به صورت کامل توضیح داده شده است.
انتخاب رشته مجازی بر اساس اطلاعات صحیح و دقیق
مشاوران بر این باورند که انتخاب رشته مجازی پیش از ثبت نهایی انتخاب رشته، از اهمیت بالایی برخوردار است. با استفاده از انتخاب رشته مجازی مشخص میشود که داوطلب شانس قبولی در چه رشتههایی را دارد، پس از آن داوطلب وارد انتخاب رشته اصلی میشود. در انتخاب رشته به شکل صحیح، رشتهها باید به صورت "بسیار خوشبینانه"، "خوشبینانه"، "منطقی"، "کف" و "بدبینانه" درنظر گرفته شوند. سامانه انتخاب رشته گزینه دو نیز دقیقا بر همین اساس و با تکیه بر بانک اطلاعاتی غنی خود، به شکلی منطقی رتبه داوطلب را پردازش کرده و بر اساس احتمال قبولی، لیستی از رشتهها را ارائه میدهد. قطعا پردازش منطقی و هوشمند سیستمی که بر اساس حجم زیادی از دادهها عمل می کند، بسیار دقیق تر از دادههای محدود از یک جامعه آماری نامتوازن خواهد بود.
مزایای نرم افزار رایگان انتخاب رشته گزینه دو
- بیش از 15 سال تجربه در اجرای نرم افزار انتخاب رشته
- جامعه آماری مناسب در طی سال های اجرای نرم افزار انتخاب رشته
- الگوریتم دقیق و بهینه شده انتخاب رشته براساس نتایج هر سال
- امکانات مناسب ( اولویت بندی شهر , رشته و دوره تحصیلی و ... )
- انتخاب رشته در سهمیه
- امکان فیلتر براساس مشخصات فردی (جنسیت و ....)
آخرین توصیه: حتما و با هر رتبه ای، انتخاب رشته کنید
توصیه آخر برای یک انتخاب رشته صحیح به داوطلبان کنکور این است که انتخابهای خود را محدود نکنند و با تغییر اولویت رشتهها و دانشگاههای مورد نظر خود، چندین مرتبه انتخاب رشته کنند و لیستهای مختلف را با هم مقایسه نمایند تا به نتیجه مطلوب برسند، آن هم با هر رتبه ای! بسیاری اوقات داوطلبان به دلیل نااُمیدی از قبولی در رشته مورد علاقه خود، از انتخاب رشته منصرف میشوند و یا اینکه بدون تحقیقات و بررسیهای لازم اقدام به انتخاب رشته غیراصولی میکنند.
آگاهی از حدود رتبه آخرین فرد قبول شده در هر رشته محل، نمونه کارنامههای کنکور و درک اهمیت محبوبیت رشتهها، می تواند در این موقعیت دید بهتری به داوطلبان دهد. به همین منظور تمامی این اطلاعات به همراه امکان دسترسی به رتبه قبولیها و کارنامه کنکور در سامانه مشاوره انتخاب رشته گزینه دو قرار داده شده است.
توصیه ما این است که داوطلب هر رتبه ای که به دست آورده است، نباید از انتخاب رشته غافل شود. ما در گزینه دو تمامی امکانات لازم برای انتخاب رشته آگاهانه و دقیق را برای داوطلبان آزمون سراسری آماده کرده ایم. برای دسترسی رایگان به همه خدمات مذکور، حتماً پیش از انتخب رشته اصلی خود، به سایت گزینهدو مراجعه کنید.
سوالات متداول
پاسخ
علاقه داوطلب مهم ترین فاکتور انتخاب رشته است. مسلما داشتن اطلاعات صحیح و به روز در مورد رشته های تحصیلی، مهارت های مورد نیاز و آینده شغلی آنها در انتخاب رشته صحیح بسیار تاثیرگذار خواهد بود.
پاسخ
با ارائه مرحله اول نتایج کنکور که معمولا در نیمه مرداد ماه هر سال انجام می شود، فرصت محدودی برای انتخاب رشته به داوطلبانی که مجاز شدند، داده می شود. سایر داوطلبان می توانند در همین فرصت از میان رشته های بدون کنکور، انتخاب رشته نمایند.
پاسخ
هدف از گزینش به صورت بومی، کاهش مشکلات اقامتی و کاهش مهاجرت درون کشوری است. گزینش بومی به صورت استانی، ناحیه ای و قطبی و گزینش کشوری (بدون بومی گزینی) است. فیلم کامل توضیح بومی گزینی را در همین صفحه مشاهده کنید.
پاسخ
برای این کار می توانید از نرم افزارهای انتخاب رشته مجازی استفاده کنید. برای مثال سامانه انتخاب رشته گزینه دو به شما احتمال قبولی در کد-رشته های مختلف بر اساس رتبه شما در هر زیرگروه را هم ارائه می کند.